Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Η ιστορία της Μόρλι

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα:Σκύλος εκκλησιάζεται στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!

Μικρές αγγελίες: Η Λίλιμπελ αναζητά το ταίρι της

Ανέβαλε την περιοδεία της για την αγάπη της Janet

«Ο "Λουκάνικος" δε θα ξανακατέβει σε πορείες»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

18η & 19η Διεθνής έκθεση γάτας

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Το καθρέφτισμα ενός βλέμματος

Η Σβέτα η σιαμέζα

Τη Σβέτα, τη σιαμέζα γάτα, τη χάρισε στην Ηλέκτρα ο σύντροφός της σε κάποια γενέθλιά της. Ήταν περίπου δυο μηνών η γατούλα τότε. Πανέμορφη, με δυο τεράστια γαλάζια μάτια. Η Σβέτα είναι πεντακάθαρη. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση από την Ηλέκτρα. Χαίρεται να την βουρτσίζει, διότι σαν γνήσια σιαμέζα γάτα χάνει πολύ τρίχωμα, αλλά μέχρι εκεί.

Η Σβέτα είναι μυώδης, χαριτωμένη, αθλητική, ένα αιλουροειδές να το χαζεύεις, όταν τρέχει ή σκαρφαλώνει ψηλά, για να επιβλέπει γύρω του. Είναι χαδιάρα, ήρεμη και φιλική, μέχρι και συντροφική μπορείς  να την πεις, γεγονός σπάνιο για γάτα και ιδιαίτερα επικοινωνιακή. Ξυπνάει κάθε πρωί στις 7 και εκείνη την ώρα έχει όρεξη να δώσει και να πάρει όλα τα χάδια του κόσμου.
Είναι πανέξυπνη, ενώ το δυνατό σημείο της είναι οι κραυγές της, παρόμοιες με μωρού όταν κλαίει. Άλλωστε η φωνή της σιαμέζας γάτας είναι θρυλική. Μπορεί να γίνουν πολύ θορυβώδεις κάποιες φορές. Λέγεται, πως οι σιαμέζες μπορούν να μιλήσουν τόσο με τη φωνή τους, όσο και με το σώμα τους.

Η Ηλέκτρα κι η Σβέτα συμβιώνουν αρμονικά τα τελευταία 6 χρόνια. Αυτό που δεν μπορεί να της κόψει η Ηλέκτρα είναι η επιθυμία της, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, στο σπίτι τους στον Πόρο, ανεβασμένη στο κολωνάκι της εξώπορτας, να παρατηρεί κάθε κίνηση τριγύρω. Η Ηλέκτρα δεν θα είχε καμιά αντίρρηση, αν δεν φοβόταν τέτοιες ώρες  μην της κλέψουν τη γάτα, γεγονός που δεν θέλει ούτε να το σκεφτεί.