Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Η ιστορία της Μόρλι

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα:Σκύλος εκκλησιάζεται στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!

Μικρές αγγελίες: Η Λίλιμπελ αναζητά το ταίρι της

Ανέβαλε την περιοδεία της για την αγάπη της Janet

«Ο "Λουκάνικος" δε θα ξανακατέβει σε πορείες»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

18η & 19η Διεθνής έκθεση γάτας

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Το καθρέφτισμα ενός βλέμματος

Οικογένεια περσικών γάτων

Ούτε που το κατάλαβε η Όλγα πώς βρέθηκε να συμβιώνει με τρεις περσικές γάτες. Στην αρχή απόκτησε τον Μίθρα, της τον χάρισε μια φίλη. Ήταν μια γκρίζα χνουδωτή μπαλίτσα με ολοστρόγγυλα κίτρινα μάτια. Δεν χόρταινε να τον χαζεύει όταν τεντωνόταν, έτρωγε, κοιμόταν, προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο κρεβάτι της. Ο γάτος της ήταν ακριβώς ό,τι είχε διαβάσει για τα περσικά γατιά:
«Η γλυκιά και τρυφερή προσωπικότητα της περσικής γάτας είναι γεγονός. Το ευγενικό και ήρεμο ταμπεραμέντο της, της επιτρέπουν να προσαρμόζεται εύκολα σε ένα νέο περιβάλλον. Εφόσον νιώσει άνετα και ασφαλής στο νέο της σπίτι, γρήγορα γίνεται μέλος της οικογένειας.

Προτιμά να περιβάλλεται από ατμόσφαιρα γαλήνης, ηρεμίας και ασφάλειας. Εντούτοις, με αγάπη και συνεχή επιβεβαίωση από την οικογένειά της, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί ακόμα και στα πιο θορυβώδη σπιτικά.
Είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακό ζώο. Έχει σιγανή και μελωδική φωνή, πολύ ευχάριστη στο άκουσμα και τα μεγάλα μάτια της είναι πολύ εκφραστικά.
Είναι παιχνιδιάρα αλλά όχι απαιτητική, της αρέσει να ποζάρει και να ξαπλώνει με τις ώρες στο περβάζι του παραθύρου ή στην αγαπημένη της καρέκλα παρακολουθώντας τα γεγονότα που εκτυλίσσονται γύρω της.
Ανταποκρίνεται με θέρμη στην ανθρώπινη επαφή και απολαμβάνει τα χάδια. Αποτελεί μια συνεχή πηγή ευχαρίστησης και χαράς για τους ιδιοκτήτες της με τους οποίους αναπτύσσει στενές, τρυφερές σχέσεις.
Η απολαυστική και ήρεμη προσωπικότητά της την καθιστά ιδανική γάτα για όλες τις ηλικίες.»
Ο Μίθρα της είχε επιλέξει το πάσο της κουζίνας σαν το ιδανικό σημείο που ξάπλωνε και από κει κατόπτευε στα πέριξ.

Κι ύστερα στη ζωή τους μπήκε η ξανθιά Λίζα, για να έχει παρέα ο Μίθρα, επίσης περσικής προέλευσης, με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το γάτο.
Πριν τους στειρώσει και τους δύο η Όλγα έκαναν τέσσερα πανέμορφα γατάκια. Η ακαθορίστου χρώματος Μπουμπού είναι μια από τις κόρες του Μίθρα και της Λίζας. Αυτήν την κράτησαν, τα υπόλοιπα γατάκια τα χάρισαν.