Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Η ιστορία της Μόρλι

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα:Σκύλος εκκλησιάζεται στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!

Μικρές αγγελίες: Η Λίλιμπελ αναζητά το ταίρι της

Ανέβαλε την περιοδεία της για την αγάπη της Janet

«Ο "Λουκάνικος" δε θα ξανακατέβει σε πορείες»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

18η & 19η Διεθνής έκθεση γάτας

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Το καθρέφτισμα ενός βλέμματος

Ο Γιώργος Καραμίχος και ο Τραμπ

Ο Γκεόργκι Γκουρτζίεφ έλεγε στους μαθητές του: “Ξεκινήστε αγαπώντας τα ζώα, ίσως μια μέρα καταφέρετε να αγαπήσετε και τους ανθρώπους”. Κι έχει δίκιο. Τα ζώα διαθέτουν τόσο καθαρή συναισθηματική νοημοσύνη που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο προς μίμηση για τον αλλοτριωμένο άνθρωπο. Ευτυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αποκτούν επαφή με τα ζώα και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι μια παρηγοριά κι αυτό.

Ο Τραμπ, σκύλος- φίλος του Γιώργου Καραμίχου  είναι Σέτερ –μισό ιρλανδέζικο και μισό αγγλικό- . Και το όνομα αυτού επίσης: Τραμπούκος, Τραμπίδης ή Τραμπουκίδης (σε ποντιακή παρέα), Τραμπολίνο κι όλα τα συναφή αναλόγως με τη συμπεριφορά του.
Συντροφεύει το γνωστό ηθοποιό τα τελευταία 10 χρόνια. Τον απέκτησε όταν ο Τραμπ ήταν 32 ημερών. Φυσικά κι έχουν δεθεί μεταξύ τους. «Τον είχα και τον έχω παντού μαζί μου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων: στην πρόβα τού θεάτρου, στο γύρισμα, στα ταξίδια. Είναι μέρος της καθημερινότητάς μου, φίλος, συγγενής, θεραπευτής, δάσκαλος στο συναίσθημα, στη χαρά, στην τρέλα, στη φρεσκάδα και στη ζαβολιά.»
Σαν Σέτερ έχει σπάνια κυνηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι έξυπνος, δε φοβάται το νερό, αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Το καλοκαίρι περνάει το χρόνο του ξαπλωμένος στη βεράντα ή μέσα στη θάλασσα. Το χειμώνα αράζει στο χαλάκι του. «Σπάνια ανεβαίνει στο κρεβάτι, κι αυτό όταν αισθάνεται ότι δεν είμαι καλά. Απλώνεται τότε πάνω μου κι αναστενάζει ή με κοιτάει στα μάτια.»
Η αγαπημένη βόλτα του Γιώργου και του Τραμπ είναι στα πέριξ της Ακροπόλεως, Φιλοπάππου, Ερμού. Όταν υπάρχει περισσότερος χρόνος πηγαίνουν στην παραλία, στο Τατόι ή στον Υμηττό. Είναι καταπληκτικός συνοδηγός. Ιδιαίτερα, όταν κάνουν μεγάλα ταξίδια,  αλλά και στις καθημερινές διαδρομές με το αυτοκίνητο, βάζει το κεφάλι του στον ώμο του φίλου-αφεντικού του και παρατηρεί το δρόμο απ’ το πίσω κάθισμα. Σπάνια κάθεται στη θέση του συνοδηγού και πάντα με ζώνη.
Είναι πολύ βολικό πλάσμα, δοτικός αλλά και ανεξάρτητος. Δεν ζηλεύει ποτέ, παρά μόνο τον  φρεσκοαφιχθέντα στο σπίτι γάτο, τον Γουργούρη με τον οποίο ακόμη προσδιορίζουν τις σχέσεις εξουσίας.
Οι αγαπημένες λέξεις του Τραμπ με σειρά προτεραιότητας είναι: βόλτα, πάμε, μπισκότο, μιαμ, σκυλί (για παιχνίδι), γάτα (για κυνήγι), νερό, Νίσυρος, όλα τα ονόματα των φίλων του ή των δικών μου και ποιος ήρθε με ερωτηματικό.