Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Η ιστορία της Μόρλι

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα:Σκύλος εκκλησιάζεται στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!

Μικρές αγγελίες: Η Λίλιμπελ αναζητά το ταίρι της

Ανέβαλε την περιοδεία της για την αγάπη της Janet

«Ο "Λουκάνικος" δε θα ξανακατέβει σε πορείες»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

18η & 19η Διεθνής έκθεση γάτας

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Το καθρέφτισμα ενός βλέμματος

Έρωτας με την πρώτη ματιά

   Κάπως έτσι έγινε με την Ελένη και το Λέσι, αγαπήθηκαν, μόλις συναντήθηκαν. Έκτοτε ήταν αναπόφευκτο να συμβιώσουν.
Η Ελένη τη δέσμευση που προκύπτει από τη συγκατοίκηση με ένα τετράποδο ήθελε να την αποφύγει. Τη φοβόταν. Όπως και το δέσιμο μαζί του. Όταν τύχαινε να της προτείνουν να της χαρίσουν είτε σκύλο ή γάτα άλλαζε κουβέντα. Ούτε που της περνούσε από το μυαλό πως θα αγόραζε ποτέ ένα ζωντανό. Διαφωνούσε κάθετα με το σκεπτικό, άλλωστε.

   Εκείνο το πρωί η Ελένη βγήκε για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Σάββατο με λιακάδα. Βρήκε ευκαιρία να ξεφύγει από την καθημερινότητα και το δουλειά-σπίτι και τούμπαλιν. Στη διαδρομή της πέρασε μπροστά από ένα Pet shop. Αφηρημένη έριξε μια ματιά στη βιτρίνα και το βλέμμα της καρφώθηκε σε μια λευκή μπαλίτσα που κουτρουβαλούσε πέρα δώθε στο κλουβί.
Της έριξε κι ο σκυλάκος μια ματιά κι αμέσως ήρθε και κόλλησε τη μουρίτσα του στο τζάμι.
Έκτοτε, πώς μπήκε στο μαγαζί και πώς βγήκε με το σκύλο αγκαλιά από τη μια και τα …προικιά του από την άλλη, ούτε που το κατάλαβε.
Τον είπε Λέσι που σημαίνει σκουπίδι, για να μην τον βαφτίσει  σφουγγαρίστρα. Δεν τον πείραξε καθόλου. Και την ώρα της ονοματοθεσίας του μες στην καλή χαρά ήταν.
Ζουν εννέα χρόνια παρέα. Ο Λέσι είναι χαδιάρης και συντροφικός. Δεν έχει καμιά αντίρρηση σε ό,τι του προτείνει η Ελένη εκτός από το κούρεμα. Εκεί του βγαίνει όλος ο ναρκισσισμός και αντιδρά.
Αν κρατούσε ημερολόγιο ο Λέσι θα είχε να γεμίσει σελίδες με τις καλοκαιρινές αναμνήσεις του από τη Σέριφο.