Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Η ιστορία της Μόρλι

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα:Σκύλος εκκλησιάζεται στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!

Μικρές αγγελίες: Η Λίλιμπελ αναζητά το ταίρι της

Ανέβαλε την περιοδεία της για την αγάπη της Janet

«Ο "Λουκάνικος" δε θα ξανακατέβει σε πορείες»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

18η & 19η Διεθνής έκθεση γάτας

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Το καθρέφτισμα ενός βλέμματος

 
Η φωτογραφία της εβδομάδας
 

Η Σούστα είναι μια νεαρή, τρυφερή και τρομαγμένη γάτα, που η ‘κυρά’ της έφυγε στο εξωτερικό και έκτοτε φιλοξενείται. Ψάχνει να βρει καλούς ανθρώπους να συγκατοικήσει. Είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη, υγιέστατη. Φαίνεται άλλωστε.  Περισσότερες πληροφορίες για τη Σούστα θα σας δώσουν στο 6944792323.

 
Μην υποψιαστώ πως πρόκειται να ξαναχιονιστώ.
Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου!
 
Περισσεύει λίγο νερό…

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Μερικές φορές θα τα δείτε να περπατούν βιαστικά, με την ελπίδα πως στην επόμενη γωνία κάποιος περιμένει να τα πάρει σπίτι του. Μας έχουν ανάγκη. Από τη συναναστροφή μαζί τους μόνο άδολη αγάπη μπορούμε να εισπράξουμε.

Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα.
(Martin Buber, Αυστροεβραίος φιλόσοφος)

Κάποια γεννήθηκαν αδέσποτα, κάποια άλλα τα βαρέθηκαν τ’ αφεντικά τους και τα πέταξαν στο δρόμο. Τώρα το καλοκαίρι, μ’ ένα μπολ γεμάτο νερό, έξω από την πόρτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας, αποδείξτε πως τα σκέφτεστε.

Διαβάστε περισσότερα...

 
Ο Γιώργος Καραμίχος και ο Τραμπ

Ο Γκεόργκι Γκουρτζίεφ έλεγε στους μαθητές του: “Ξεκινήστε αγαπώντας τα ζώα, ίσως μια μέρα καταφέρετε να αγαπήσετε και τους ανθρώπους”. Κι έχει δίκιο. Τα ζώα διαθέτουν τόσο καθαρή συναισθηματική νοημοσύνη που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο προς μίμηση για τον αλλοτριωμένο άνθρωπο. Ευτυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αποκτούν επαφή με τα ζώα και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι μια παρηγοριά κι αυτό.

Ο Τραμπ, σκύλος- φίλος του Γιώργου Καραμίχου  είναι Σέτερ –μισό ιρλανδέζικο και μισό αγγλικό- . Και το όνομα αυτού επίσης: Τραμπούκος, Τραμπίδης ή Τραμπουκίδης (σε ποντιακή παρέα), Τραμπολίνο κι όλα τα συναφή αναλόγως με τη συμπεριφορά του.

Διαβάστε περισσότερα...

 
Έρωτας με την πρώτη ματιά

   Κάπως έτσι έγινε με την Ελένη και το Λέσι, αγαπήθηκαν, μόλις συναντήθηκαν. Έκτοτε ήταν αναπόφευκτο να συμβιώσουν.
Η Ελένη τη δέσμευση που προκύπτει από τη συγκατοίκηση με ένα τετράποδο ήθελε να την αποφύγει. Τη φοβόταν. Όπως και το δέσιμο μαζί του. Όταν τύχαινε να της προτείνουν να της χαρίσουν είτε σκύλο ή γάτα άλλαζε κουβέντα. Ούτε που της περνούσε από το μυαλό πως θα αγόραζε ποτέ ένα ζωντανό. Διαφωνούσε κάθετα με το σκεπτικό, άλλωστε.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
Η Σβέτα η σιαμέζα

Τη Σβέτα, τη σιαμέζα γάτα, τη χάρισε στην Ηλέκτρα ο σύντροφός της σε κάποια γενέθλιά της. Ήταν περίπου δυο μηνών η γατούλα τότε. Πανέμορφη, με δυο τεράστια γαλάζια μάτια. Η Σβέτα είναι πεντακάθαρη. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση από την Ηλέκτρα. Χαίρεται να την βουρτσίζει, διότι σαν γνήσια σιαμέζα γάτα χάνει πολύ τρίχωμα, αλλά μέχρι εκεί.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
Οικογένεια περσικών γάτων

Ούτε που το κατάλαβε η Όλγα πώς βρέθηκε να συμβιώνει με τρεις περσικές γάτες. Στην αρχή απόκτησε τον Μίθρα, της τον χάρισε μια φίλη. Ήταν μια γκρίζα χνουδωτή μπαλίτσα με ολοστρόγγυλα κίτρινα μάτια. Δεν χόρταινε να τον χαζεύει όταν τεντωνόταν, έτρωγε, κοιμόταν, προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο κρεβάτι της. Ο γάτος της ήταν ακριβώς ό,τι είχε διαβάσει για τα περσικά γατιά:
«Η γλυκιά και τρυφερή προσωπικότητα της περσικής γάτας είναι γεγονός. Το ευγενικό και ήρεμο ταμπεραμέντο της, της επιτρέπουν να προσαρμόζεται εύκολα σε ένα νέο περιβάλλον. Εφόσον νιώσει άνετα και ασφαλής στο νέο της σπίτι, γρήγορα γίνεται μέλος της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα...

 
Η κυνηγιάρα η Λίζα

 -Μαμά, πάρε μας ένα σκυλάκι…
-Ναι, βρε μαμά, θα το φροντίζουμε εμείς, δεν θα σε κουράσουμε καθόλου.
-Όταν θα στρώνετε το κρεβάτι σας, δεν θα πετάτε τα ρούχα σας από δω κι από κει, θα το σκεφτώ σοβαρά.
Αυτή η κουβέντα είχε γίνει πολλές φορές ανάμεσα στην Ελένη, το Γιώργο και τη μαμά τους όσο περπατούσαν στους δρόμους του Ωρωπού, όπου έμεναν.

Διαβάστε περισσότερα...