Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Η ιστορία της Μόρλι

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα:Σκύλος εκκλησιάζεται στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!

Μικρές αγγελίες: Η Λίλιμπελ αναζητά το ταίρι της

Ανέβαλε την περιοδεία της για την αγάπη της Janet

«Ο "Λουκάνικος" δε θα ξανακατέβει σε πορείες»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

18η & 19η Διεθνής έκθεση γάτας

Ιστορίες αγάπης με ...ζώα: Το καθρέφτισμα ενός βλέμματος

Ιστορίες καθημερινής …απανθρωπιάς

Επείγουσα έκκληση βοήθειας

Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα’. Μ’ αυτό το σκεπτικό είμαστε απολίτιστοι.
Κατ’ ευφημισμόν ‘άνθρωποι’ καθημερινά κακοποιούν ζώα και όχι μόνο, βασανίζουν και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.
Δεν θα το πίστευα αν δεν άκουγα την κουρασμένη μεν, αλλά με πολύ αγάπη και δύναμη, φωνή της κ. Χριστίνας Κοροπούλη να μου διηγείται τι έχει αντιμετωπίσει από συμπολίτες της στην περιοχή που μένει επειδή αγαπάει, ταΐζει και φροντίζει γάτες.

Αμέτρητα τα αποτρόπαια περιστατικά. Συγκράτησα μερικά:
«Ήμουν στο περίπτερο και μιλούσα με την κοπέλα εκεί, δίπλα μου, στην άκρη του πεζοδρομίου λιαζόταν ένα γατάκι, που μόλις είχα ταΐσει. Ένιωσα ένα αυτοκίνητο να έρχεται με πολύ μικρή ταχύτητα και δεν έδωσα σημασία. Το επόμενο λεπτό είχε συνθλίψει με τις ρόδες του το κεφάλι του γατιού.»
«Φιλοξενώ έναν πολύ τρομαγμένο γάτο, και με το δίκιο του. Όταν τον βρήκα είχε τραύμα στη μύτη του, εύκολα υποθέτεις από κλωτσιά, αλλά και στο πίσω ακριβώς που σημαίνει πως ο γάτος εκσφενδονίστηκε και χτύπησε κάπου. Δυο μήνες τον έχω στο σπίτι μου και παραμένει κάτω από το κρεβάτι. Αδύνατον ακόμη κι εμένα να με εμπιστευθεί.»

«Τάιζα τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς, που είχαν βρει απάγκιο σε έναν ακάλυπτο. Τις πέταξαν στο δρόμο, κινδύνευαν από τους …ανθρώπους. Τις μάζεψα στο σπίτι μου. Τώρα δημιουργούν σε μένα προβλήματα. Φώναξαν την Αστυνομία, διότι δήθεν ταΐζω 70 γάτες, κάλεσαν το Υγειονομικό, το οποίο κατέληξε σε ευνοϊκό πόρισμα γράφοντας πως οι γάτες είναι υγιείς και καθαρές και στειρωμένες. Λες και θα ήταν ευχαριστημένοι αν συνέβαλαν στη γενοκτονία των γατιών του Χολαργού. Τι θα κέρδιζαν άραγε;»

«Μια γειτόνισσα είχε να μου προσάψει πως βρήκε νεκρά ποντίκια. Και δεν χάρηκε που οι γάτες τα είχαν σκοτώσει. Είχε κι έτοιμο αντίλογο: Γιατί δεν έχουμε λεφτά για απολύμανση;» Πόσο γελοίοι μπορούμε να γίνουμε οι εμπαθείς άνθρωποι!

Η κυρία Κοροπούλη αναγκάστηκε να φιλοξενήσει αυτά τα έξι γατιά που εκδιώχθηκαν από τους γύρω ακάλυπτους και αυλές (είναι αρσενικά εκτός αυτής της όμορφης στειρωμένης γάτας)

Είναι τρομαγμένα, ζητούν στοργή και θέλουν να δώσουν τρυφερότητα. Είναι υγιή, φροντισμένα, στειρωμένα.

Δείτε τα και ας προσπαθήσουμε να μας ξαναεκτιμήσουν οι γάτες, τους έχουμε κάνει πολλά και με το δίκιο τους πλέον μας απεχθάνονται. Αυτά τα ζωντανά θέλουν ανθρώπους να τα ηρεμήσουν και να τα αγαπήσουν. Έναντι υπόσχονται τόσα πολλά γουργουρητά και ευχαριστίες

Το μόνο που ζητάει η κ. Κοροπούλη είναι συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους ανθρώπους στους οποίους θα εμπιστευθεί τις γάτες με τις οποίες αναγκαστικά συμβιώνει εδώ και δυο μήνες και πλέον δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ούτε οικονομικά, ούτε πραγματικά.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944792313